Giant Pixel office Interior

Studio O+A has designed the 45,208 square foot, 3 story contemporary office of Giant Pixel in San Francisco, California, USA.

Giant Pixel in San Francisco is a software developer occupying three floors near the City’s Mint Plaza, an area known for creative redevelopment and modernity drawn from vintage architecture. With a busy Blue Bottle Coffee shop as neighbor and stylish restaurants just minutes away, Giant Pixel wanted a casual urban look in keeping with its neighborhood. Our design challenge was to fit a variety of distinct work areas into three small footprints—and to do so with both beauty and economy.


A laser-cut blackened steel canopy at the entrance to the office begins the exercise with computer code patterns that create a striking visual matrix and divide the front into reception and waiting areas. The custom-fabricated concrete reception desk eschews traditional forms and substitutes a sweeping sculptural elegance offset by the wit of a desk-lamp chandelier. In the basement a lounge and bar provide a cozy in-house retreat for Giant Pixel’s staff and visitors.

Upstairs a suspended fireplace and chimney create another arresting focal point evolving into mid-area workstations, a conference room, private break cabanas and finally a coffee counter at the back. Each area is spatially discreet, but each informs the other through proximity, light—and in the case of the fireplace: warmth. Throughout Giant Pixel’s office one design thought prevails: that small spaces may acquire richness through an abundance of uses and careful orchestration of detail.
  More Interior

Comments

Popular posts from this blog

Interconnection installation by Nao Tamura at Lexus Design Amazing 2014

LeasePlan